Belépés
Hetfo
Helloka!
Egy ujabb hetre ebredtunk.

Jaj tegnap este sikerult anyuval beszelni. De akkora szerencsem volt.
Ugyanis valami oknal fogva o hallott mindent amit en mondok, de en semmit nem hallottam. Mindig erre vagytam!!!!!!!
Hogy ne mondjon velemenyt, csak hallgasson meg! Es koszonom istenem,...
MÁS nap
...

Az a nap is épp úgy kezdődött, mint a többi téli, sötét, fagyos reggellel. Nem nagyon akaródzott kibújni a jó melegből. Szerda volt, kelni kellett, tenni a dolgom. Gyors zuhany, a kávé illata utánam kúszott a fürdőbe, reményt adva az ébredésre. A konyhai rádióban elhalkult a zene, melódiák helyére hírolvasó lépett. Indulni kell...

Kutyáim körülöttem ugrált...
Nyári zűrök
Augusztusban még javában tart a kirándulóidény, sőt sokan még később, az utószezonban indulnak útnak, hogy a kevésbé zsúfolt strandokon, kirándulóhelyeken pihenjék kiAz egzotikus helyekre készülőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy oltás nélkül nem szabad elindulniuk. De veszély azokra is leselkedik, akik belföldön nyaralnak, vagy csak a szomszédos országok valamelyikébe ruccann...
A Kályha
A kályha a szoba sarkában állt. Régi dicsőségéről már csak gyengén aranyozott, kopott zöld cserepei árulkodtak. Tudta, hogy már nem sokáig van helye a sarokban. Hályogos szemeit bizonytalanul forgatta a szobában, szerette volna magával vinni otthona képeit, szerette volna, ha utoljára még mindent megnézhet, felidézheti azokat az időket, amikor még Ő volt a lakás egyik legfontosabb ...
A fertőzés láthatatlan bázisai
Bár észrevétlenül aprók, megkeseríthetik életünket a baktériumok, bacilusok. Ott is előfordulnak, ahol legkevésbé gondolnánk: a buszok kapaszkodóin, a bevásárlókocsi fogantyúján, az internetes kávézó számítógépes egerén - sőt, még a kezelőorvosunk nyakkendőjén is.

Hotelmenedzserek körében anekdotaként kering az amerikai Mr. Blumenthal esete, aki annyira félt a baci...
Ananászos-rizses fánk
HOZZÁVALÓK:

5 dkg (a levével együtt) ananász
2 dkg mazsola
10 dkg rizs
csipetnyi só
3,5 dl tej
4 dkg cukor
4 dkg liszt
1 evőkanál vaj
2 tojássárgája
a tetejére porcukor
olaj, a sütéshez



ELKÉSZÍTÉS

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós v...
Banános fánk szezámmagos karam
BANÁNOS FÁNK SZEZÁMMAGOS KARAMELLEL

HOZZÁVALÓK:

4 banán
1 tojás
10 dkg liszt
3 dkg burgonyakeményítő
olaj

A karamellhez
2 evőkanál szezámmag
35 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A tojást 2 dl hideg vízzel, a liszttel és a keményítővel simára keverjük. A karamellhez teflonban megpirítjuk a szezám...
Citromos rizsgolyók
HOZZÁVALÓK:

7,5 dl tej

20 dkg rizs
10 dkg cukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 citrom
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
4 tojásfehérje
olaj, a sütéshez
a tetejére porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A tejet csipetnyi sóval felforraljuk, majd beleszórjuk a rizst, és puhára főzzük. A főzési idő felénél ho...
Cukrozott és csokis gyümölcsfa
... CUKROZOTT ÉS CSOKIS GYÜMÖLCSFALATOK


HOZZÁVALÓK:

A csokoládés gyümölcsökhöz:
8 dkg étcsokoládé
25 dkg cukrozott gyümölcs (narancs, ananász, grapefruit) vegyesen
5 dkg mandula és dió vegyesen

A cukrozott gyümölcsökhöz:
25 dkg porcukor
1 dl víz
10 csepp citromlé
15-15 db eper és fehér cseresznye (szárral egy...
Epres madártej
HOZZÁVALÓK:

50 dkg eper
4 tojásfehérje
10 dkg cukor
citromlé



ELKÉSZÍTÉS

Az eperkrémhez a gyümölcsöt turmixoljuk, végül szitán áttörjük. Kevés cukorral és citromlével ízesítjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük. A habgombócokhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, beleforgat...
A magyar ház mágikus titka
A házépítés magyar hagyományainak főbb szabályai

1. A házat a négy égtáj szerint a legjobb tájolni
2. A ház vázszerkezetében, középen célszerű elhelyezni a kettős, térbeli keresztet, a Boldoganyával. Ez lesz a ház magja.
3. Hagyományaink szerint a bejárat keletre, délkeletre, vagy délre kerüljön.
4. Lehetőleg minden fő égtáj ...
Fehér nugátkockák
HOZZÁVALÓK:

30 dkg sűrű méz
25 dkg cukor
1 dl víz
1 citrom (leve)
10-10 dkg cukrozott gyümölcs, pisztácia és mandula
3 tojásfehérje




ELKÉSZÍTÉS

1.
2 vastag falú lábost használunk. Külön-külön kislángon megmelegítjük az egyikben a mézet, a másikban a cukrot és a vizet. Amikor mindkettő sűrű szirupo...
Francia fánkok
HOZZÁVALÓK:

4 tojás
10 dkg vaj
2 dl tej
45 dkg liszt
1 evőkanál só
1,5 dkg élesztő
6 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

1.
A tojásokat, a vajat és a tejet 1órára szobahőmérsékletre tesszük. A lisztet és a sót átszitáljuk. 2 evőkanál tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat a cukorral simára keverjük. A liszt ...
A magyar ház mágikus titka
Végül egy kis misztikum

A magyar térrendezés hagyományából pontosan kiderül, hogy őseink soha nem függetlenítették magukat a Világegyetemtől, a csillagoktól, hiszen a csillagok évezredeken keresztül nagyon fontos szerepet játszottak az emberek életében. A Hadak útján közlekedtek az érkező vagy a távozó lelkek a Nagy Kutya, az Orion illetve a Göncöl csillagképek felé. A N...
Hasonlatok...
Az egykor történtek és a ma között nincs különbség...

Segitő barátok

A San Franciscoi fellebbviteli bíróság hétfőn ismét érvénybe helyezte azt az alsóbb fokon elutasított keresetet, amelyben holocaust túlélők azzal vádolják a vatikáni bankot, hogy tisztára mosta a horvátországi usztasa rezsim által az áldozatoktól elrabolt javakat *jelentette az NBC telev...
Kávés-mogyorós krém
HOZZÁVALÓK:

4 dkg mogyoró
4 tojássárgája
15 dkg cukor
40 dkg mascarpone sajt
2 kávéskanál instant kávé
5 dkg mogyoró
2 dl tejszín

A díszítéshez:
4 fél mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot hab...
Amaretto-krém
Hozzávalók 4 személyre:

Az Amaretto-krémhez: 50 g étcsokoládé, 3 lap zselatin, 3 friss tojás, 5 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 cl Amaretto (mandulalikőr), 200 ml tejszín.
A borhabmártáshoz: 3 tojássárgája, 5 dkg cukor, 2 dl fehérbor, 1 tk. reszelt citromhéj, 1 tk. ételkeményítő.
Továbbá: 40 dkg eper, 2 ek. cukor.
1. A csokoládét 10 percre a mélyhűtőbe ...
Mézes-krémsajtos nugát
HOZZÁVALÓK:

5 zselatinlap
12,5 dkg cukrozott gyümölcs
20 dkg mandula
fenyőmag, mogyoró és dió vegyesen
2 dl méz
2 dl tejszín
30 dkg tejszínes krémsajt
2,5 dl málnapüré

A díszítéshez:
málna
mentalevél



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A magvakat durvár...
Ma vár a munka....


Ma vár a munka, meg holnap is , zárásban vagyok, néha egy csöppet, pihenésképpen valahová itt a neten bekukucskálok....
Az elmult szép ( 3 ) nap gyorsan eltelt, és várom a holnapot ismét.....
Szeretem a virágokat, megint vásároltunk.
Szeretem gondozni, szeretem ápolni. Volt aki mondta, biztosan beszélgetek velük is, attól ilyen szépek.......
Ravasz trükkök a diétához
Nem mindenkinek van ereje és elszántsága a tartós diétázáshoz. Ám kezdetnek az is elég, ha változtatunk néhány rossz szokáson, amelyekkel már megszabadulhatunk jó néhány kilótól.

Mérjük ki az adagokat!
Porciózzuk ki az ételt, hogy ellenőrizni tudjuk az elfogyasztott mennyiségeket. Nem kell feltételnül konyhai mérleget használni. Száraztésztából például annyit vegy...
1 2 3 .........118 119 .....177 178 .....235 236 237 
Címkék: BANÁNOS FÁNK SZEZÁMMAGOS KARAMELLEL, CUKROZOTT ÉS CSOKIS GYÜMÖLCSFALATOK, Nagy Kutya, fertőzés láthatatlan, ujabb hetre, többi téli, kávé illata, konyhai rádióban, utószezonban indulnak, kevésbé zsúfolt, szomszédos országok, szoba sarkában, lakás egyik, buszok kapaszkodóin, bevásárlókocsi fogantyúján, internetes kávézó, kezelőorvosunk nyakkendőjén, levével együtt, tetejére porcukor, ananászt lecsöpögtetjük, levébe beáztatjuk, keményítővel simára, karamellhez teflonban, tejet csipetnyi, csokoládés gyümölcsökhöz, cukrozott gyümölcsökhöz, gyümölcsöt turmixoljuk, tojásfehérjét kemény, házépítés magyar, négy égtáj, legjobb tájolni, bejárat keletre, tejet 1órára, cukorral simára, magyar térrendezés, csillagok évezredeken, emberek életében, érkező vagy, távozó lelkek, egykor történtek, alsóbb fokon, vatikáni bankot, horvátországi usztasa, áldozatoktól elrabolt, durvára őrölt, magvakat durvár, elmult szép, holnapot ismét, tartós diétázáshoz, elfogyasztott mennyiségeket, vázszerkezetében, függetlenítették,
© 2013 TVN.HU Kft.